兵人在线BBICN

☆ 三游酷玩 (17年老字号诚信模玩店)
★ 犹大模玩 - 【雕像专营形象店】
☆ 呼和浩特 呼市兵人HOBBY CASTLE
★ 香菜模玩(皮皮虾模玩店)
☆ 北京 Easytoys国贸旮旯玩具店
★ 广告位 -------------- 空缺中
☆ 广州 优之兵模 兵人专卖店
★ 广州 专业兵模玩具店-【主营批发】
★ PJ玩具铺仓储批发店- 【主营批发】
☆ 武汉 藏影兵人沙龙
☆ 天津 神秘博物馆 实体店
☆ 御车族-福州兵人模型店皇冠金牌店
楼主: ZIP

[DML] DML:《狄仁杰之通天帝国》-武则天--细图公布---P4杂志文

BBICN 上海旗舰淘宝店
衣服不错,至于头雕嘛,一个字,不像!
我要说一句 收起回复
衣服不错就是头雕不是很像
我要说一句 收起回复
12吋武則天嘉玲駕到

近期華語片有回勇迹象,套套都話收過億人仔,宣傳自然更加揼本!好似新戲《狄仁傑之通天帝國》咁,不但搞全球首映和戲服展覽,

原來仲同老牌玩具廠威龍合作推出12吋Figure,繼較早前曝光的主線角色後,日前戲份最搶嘅武則天劉嘉玲終於面世,雖然冇得賣,

但戲服勁華麗,靚到連嘉玲去威尼斯首映都帶埋佢!

電影Figure再上路
提起威龍玩具,一般玩家未必聽過,但有玩開軍事Figure就一定知道這間老牌玩具廠,多以生產12吋兵仔為主,為何今次突然轉做電影Figure呢﹖威龍解釋:「其實我們以前都做過《中華英雄》同《重裝警察》等電影Figure,由於要顧及海外市場才暫停生產;但隨着近年玩家口味轉變,我們早已準備重投這市場,適逢華誼兄弟來敲門,自然一拍即合!」

皇袍勁逼真
今次電影嘅主線人物都被Figure化,但若講服飾配套,做皇帝嘅武則天劉嘉玲就一定最正。以皇袍為例,整件衫由多層Layer縫製,表層為絹,柔軟兼具光澤,領口位則係織綿布,可造出層層繡花;最誇係背脊幅鳳凰展翅圖,需用電腦車花把原隻鳳凰織出,栩栩如生氣勢逼人!造工如此精美,又點估到係用一星期時間倉促製作出來呢。

關節靈活穩固
整得Figure又點少得素體,今次沿用威龍第3代Body,好處係關節多、Ball Joint較為穩固,玩家扭動手腳擺甫士可以更加盡情。可惜以今時今日Figure頭雕精細度來說,威龍的技術確實有待改善,例如今次除雙眼較似劉嘉玲外,其他部分都未算完美,幸好威龍已表示將會重金禮聘韓國頭雕師,相信日後水準必定提升。

皇袍背部用電腦車花織出鳳凰圖案,仲要拖晒尾,呢啲咪叫氣勢囉!

鳳冠前端的珠仔係用人手逐粒串上,每條有39粒,心思教人佩服,不過若搞好埋個頭雕,整體就更加完美。

皇袍有多層Layer,袖口則係織綿布,可輕易壓印出多種花紋!

今次連鞋襪都跟足戲服,鞋頭更有金屬蝕刻裝飾。
我要说一句 收起回复
同場加映
冰冰玩皮鞭

除了劉嘉玲外,戲中還有另一女主角李冰冰。雖然她飾演的上官靜兒擁有多個造型,但威龍只選取最具代表性的東方不敗Look作藍本。服飾比較樸實,上身是白色雪紡披肩,內層則以紅色腰帶配絹布長袍,跟足戲服有晒暗花。而身為御前侍衞,武器自然唔少得,備有戲中常用的佩劍和皮鞭,像真度頗高

上官靜兒係女兒身,所以Body會比一般Figure矮,沿用威龍第3代Body,擺大動作甫士都冇問題!

戲中常用的皮鞭真係能屈能伸,而腰間更配有金屬配飾,用料落足本。

表面雕有「御前侍衞上官靜兒」幾個大字的令牌,唔係求其貼張貼紙就算。
我要说一句 收起回复
这头雕竟然比真人漂亮!
我要说一句 收起回复
真TM可怕
我要说一句 收起回复
价格维持龙从前的水准应该还是可以卖出去的~
我要说一句 收起回复
见到眉毛就呕
我要说一句 收起回复
其实除了头雕,其他都很精致喔
我要说一句 收起回复
好难看啊·!!!!!!!!!!
我要说一句 收起回复