兵人在线BBICN

☆ 三游酷玩 (17年老字号诚信模玩店)
★ 犹大模玩 - 【雕像专营形象店】
☆ 呼和浩特 呼市兵人HOBBY CASTLE
★ 香菜模玩(皮皮虾模玩店)
☆ 北京 Easytoys国贸旮旯玩具店
★ 广告位 -------------- 空缺中
☆ 广州 优之兵模 兵人专卖店
★ 广州 专业兵模玩具店-【主营批发】
★ PJ玩具铺仓储批发店- 【主营批发】
☆ 武汉 藏影兵人沙龙
☆ 天津 神秘博物馆 实体店
☆ 御车族-福州兵人模型店皇冠金牌店

[HT] 太阳报文:HT 實物預告 1/6 黑寡妇 4.0- 放電復仇

BBICN 上海旗舰淘宝店
仲有一個月多啲,《Avengers︰Age of Ultron》就會上畫,你最期待邊位Super Hero大發神威先?老老實實,Iron Man喺之前嘅自家三部曲已經打到夠,筆者又對Captain America、Thor,甚至Hulk等筋肉人冇乜興趣,我就會將焦點放喺女角身上;雖然上集復仇者已經出場嘅Maria Hill(Cobie Smulders飾演)大有觀眾緣,好多爸打都想佢喺《Age of Ultron》有多啲戲份,仲有新角色Scarlet Witch(Elizabeth Olsen飾演)就更加令人期待,不過講到「誰是女神」呢個問題,Black Widow(Scarlett Johansson飾演)始終冇得輸!

Super Hero電影,女角原本只屬綠葉,不過無論喺《Iron Man 2》、《The Avengers》以至《Captain America︰The Winter Soldier》中擔任女主角嘅Black Widow,都能夠成功搶戲,除咗Scarlett Johansson本身有天使面孔、魔鬼身材之外,更關鍵嘅原因係演員本身若少啲戲味,都難以喺成班大男人之中脫穎而出,故此筆者封Scarlett做女神,都好合情合理啫!繼Iron Man、Hulk及Captain America等角色後,Hot Toys最近發表埋《Avengers︰Age of Ultron》嘅Black Widow,女神出Figure喎,梗係要落足眼力睇真啲。

頭雕神似 新意欠奉

數數手指,其實HT已經係第四次出Black Widow Figure,平心而論,實在一款比一款好,今次嘅《Age of Ultron》又有冇令人失望?首先頭雕方面搵嚟鑽石級組合——Yulli及JC. Hong分別負責雕功及塗裝,輪廓依然似到足,例如高直嘅鼻樑、厚唇及零星嘅雀斑都一一還原,至於淺藍色嘅瞳孔更係功力所在,流露出女中豪傑不遜鬚眉嘅英氣。頭髮方面就更花心機,除咗出於像真度需要而選用織髮,曲髮造型亦見自然,最抵讚係用咗唔同深淺度嘅棕紅色纖維合組而成,喺燈光照射下更見層次感。可惜嘅係四款HT Black Widow Figure,款款都只係得一個頭雕,仲要係一樣表情,其實Black Widow喺戲中都唔係咁少表情變化啫,論功力,今次嘅Black Widow頭雕依然高水平,但係新意依然欠奉囉!

Parts陣容 歷代最多

至於素體方面,除咗《Iron Man 2》版本過於「胸」前偉大外,之後嘅HT Black Widow都順眼好多,今次都唔例外,豐胸、纖腰、翹臀等真人嘅身形特徵,都重現於呢款新Figure身上,更加考功力嘅,其實在於貼身嘅黑色戰鬥服。《Age of Ultron》嘅戲服比起之前任何一套,細節位都明顯多咗,最大特色係由上衣、護膝到長靴都有藍色條紋,HT就以藍色滴膠還原出嚟,模仿戲中嘅發光效果。最令筆者留意嘅係看似單一嘅衫身物料,其實有唔同質感,例如戰鬥服嘅外圍,包括衫袖及大腿外側等位置,質地平滑一致,至於由頸位直落到大腿內側嘅衣料就滿布凹凸紋理。另一方面,今集Black Widow換上更大型嘅護腕,相信會內藏機關,HT就備有一對放電嘅特效組件,用嚟套入護腕位置,預先劇透Black Widow將有新絕招迎敵。另一方面,Black Widow嘅武器附件一向唔多,除咗《The Avengers》附有一柄外星人嘅長身步槍外,其餘兩款都只有手槍傍身,新版Black Widow就有驚喜,雖然手槍由雙變單,但係多咗一對電擊棒及突擊步槍,對於追求Parts多多嘅玩家而言,今次嘅Black Widow總算令你滿意吧!

微博︰weibo.com/hottoyssecretbase

*圖片所示乃產品原型,與最後完成品或有若干分別。

0325-00487-001b1.jpg 0325-00487-001b2.jpg

Black Widow一向唔算係重火力角色,今次破例隨盒附有一對突擊步槍,十足Rambo上身。

0325-00487-001b3.jpg 0325-00487-001b4.jpg
今集Black Widow換咗對新護腕,隨盒又有放電特效組件對應,睇嚟今集Black Widow有新絕招出場了。

0325-00487-001b5.jpg 0325-00487-001b6.jpg

唔只開槍及放電,新版Black Widow仲多咗對電擊棒,Parts數目係四款HT Black Widow之最。

HT MMS288 《Avengers︰Age of Ultron》 1/6 Black Widow
零售價︰HK $1,380
預訂價︰HK $1,330
推出日期︰今年第三至第四季

评分

ZIP + 2 + 1 + 2 + 2

上一篇:Storm Toys 新品:1/6 大虫 - 丹尼斯.罗德曼 / Dennis Rodman - 婚纱特别版
下一篇:Hottoys 新品:1/6 MMS289《复联2-奥创纪元》- 鹰眼 /Hawkeye 2.0 - 更新头雕样板图
胸是越来越没有了唉
我要说一句 收起回复
超级帅
我要说一句 收起回复
呵呵,连太阳报都说少新意了。。。。HT你怎么看?
我要说一句 收起回复
脸反而越来越崩了
我要说一句 收起回复
这是斯嘉丽?没看出来啊
我要说一句 收起回复
感觉还不错,两杆大枪!
我要说一句 收起回复
怎么说呢。。。寡妇出到现在也就这样了吧。。just so so。。
我要说一句 收起回复
很腻 无感觉 囧~对HT我的心已死
我要说一句 收起回复
打破以往,这次是不是有机会带着去看首影
我要说一句 收起回复