兵人在线BBICN

☆ 三游酷玩 (17年老字号诚信模玩店)
★ 犹大模玩 - 【雕像专营形象店】
☆ 呼和浩特 呼市兵人HOBBY CASTLE
★ 香菜模玩(皮皮虾模玩店)
☆ 北京 Easytoys国贸旮旯玩具店
★ 广告位 -------------- 空缺中
☆ 广州 优之兵模 兵人专卖店
★ 广州 专业兵模玩具店-【主营批发】
★ PJ玩具铺仓储批发店- 【主营批发】
☆ 武汉 藏影兵人沙龙
☆ 天津 神秘博物馆 实体店
☆ 御车族-福州兵人模型店皇冠金牌店

[Hottoys] OMG美图:“圣衣神话DX小丑”HT- 1/6 DX11《黑暗骑士》-小丑Joker 2.0 (多图慎入)

BBICN 上海旗舰淘宝店
<> 聖 衣 神 話  D X  J O K E R  2 . 0  K  之  J  圖 <>

DX11 JOKER 2.0

香港雅典娜 - 九龍穆先生

DX06 自推出以嚟, 一直都係公認嘅 HT 啉巴温 DX, 到咗今日終於要讓位, DX11 要坐正!

開訂嗰陣, 全世界嘅目光都集中喺套衫道 ...... 冇辨法, 一向 Kato 嘢對大部分玩家嚟講都係只可遠觀而不可褻玩之物, 能夠用平民價買到監修品, 真係夫復何求矣 ~ 至於大貨嘅塗裝, 車工, 同完成度, 亦已達至非常之唔理性嘅發燒級數! 簡單啲講就等於用 Civic 仔嘅價錢買咗&#60624; 法拉利 F50 番嚟. 如果呢套大貨小丑衫係 Kato 交比我的話, 我會信係佢老哥親手車嘅 ...... 睇嚟 Kato 真係過咗唔少料比 HT.

上一篇:Mr_Elljay开箱:“Why so serious!”HT-1/6 DX11《黑暗骑士》-小丑Joker 2.0
下一篇:开盒图:DML 13周年-WWII 苏军战士与RF-8雪橇车 - 乌克兰1943--70835#

我要说一句 收起回复
身為 Yulli 番薯, 今次 Joker 兩個頭雕亦係佢超高水準嘅作品, 結構複集但從任何角度睇都極靚, 正常頭就美型咗啲, 笑頭就已經好似.
而 JC 嘅大貨上色設定直頭係痴咗線甘勁, 層次豐富又夠細緻, 搞到我影頭影到停唔到手 ......
笑頭視角上較吸引, 因為有溶妝, 呢個溶妝嘅上色 ......

我都唔知講乜好. 除咗手塗之外, 某啲較難統一嘅位好似用咗印刷技術,
好處係可以做到隻隻一樣, 真係好勁 ~

我要说一句 收起回复
WORLD BOX
聖衣神話

身為聖鬥士嘅我, 日日對住套 Bruce Wayne 西裝, 呢 set Joker 套裝都叫做勉強頂得住, 但對一啲唔係住喺聖域嘅尋常百姓, 好有機會即場暈倒 ...... Full set 着住都仲好啲, 除咗件長褸就大件事!

成套衫入面, 整体車得最好又最有 Kato feel 嘅, 肯定係件灰西裝褸, 呢件嘢直頭 "幾可亂 K", 有住極濃厚嘅 Kato 味! 同  Bruce Wayne 西裝褸 side by side 比, 以我一個完全唔識車衫嘅門外漢, 真係一啲都唔失禮. 我仲係影晒所有長褸相先除, 件西裝褸竟然新嘅–樣 ...... 乜嘢布料甘勁 ?_?

第二位就係件裇衫, K 味甚濃. 啲車線靚到暈, 布料紙甘薄, 如果唔係條衣領唔夠硬同 sharp, 就可以去到 Gary Suit 嘅級數. 至於條呔, 又薄又 sharp, 不過就唔夠 Kato 打得甘靚仔喇 ~

件 Vest 就真係有古講 ...... Joker 呢啲發冷型 figure, 買咗番嚟除晒啲衫從新着過算得上係基本動作, 由於啲衫好貼身, 特別係 Suit 同 Shirt, 真係要全部套好晒至着上 Truetype 先得, 亦即係一係唔除, 一除就除晒 ...... 不過呢件 Vest, 我嚴重警告唔好除 !!! 老子近視散光加老花仲冇眼鏡, 三十分鐘都啪唔番件 Vest 啲啪鈕, 最後 ...... 三粒啪斷咗兩粒, 又要請出 AA 膠, 整你個制 ...... 真係 ...... 整你個制 !!!

件紫色長褸有幾 K 就唔知鳥, 真嘢我只喺 Sean Shop 望過幾秒, 冇印像 ...... 如果可以再薄啲就好囉. 布料毛毛有方向性, 摸完後要掃番順佢. 另外佢嘅超力電磁設計相當有驚喜. 條褲以 Kato 標準唔算完美, 最小啫啫位嘅線就收唔唔夠 perfect ...... 不過已經好靚喇大佬 ...... 神同人係有分別架 ~

一位極冇勢力人仕透露, Joker 服生產成本極高, 呢樣真係睇得出. 對於呢套小丑衫, 我已經諗唔到任何形容佢嘅方法, 一隻大量生產嘅玩具, 竟然能夠去到呢種水準 ...... 係神話 ...... 我係發緊夢 ?_?

我要说一句 收起回复

我要说一句 收起回复

我要说一句 收起回复

我要说一句 收起回复
唔係沈勝衣, 唔係黄真伊

DX11 Joker 2.0 嘅級數, 並唔係一般正常人可以做到出嚟, 好耐之前有訪問話 HT 嘅人係癲嘅, 我而家信到十足十. 1630 淨係賣套衫相信大把人排住隊買, Joker 可能係繼 Marcus 之後最抵食夾大件之作.

件灰西裝唔着出嚟的話真係暴殄天物, 有米人仕不防起個双飛, Display 哂兩個頭兩件衫. 另外 Kato 兄不如搞個人偶會限定 Bank robber 套裝啦 ~~~ 嗚

我要说一句 收起回复

我要说一句 收起回复
DX01 Q 版熊貓

我要说一句 收起回复